Åpningstider: Mandag-Fredag fra 9.30 til 16.30

Lørdag stengt.

Hvis du liker å ha avtale på lørdag, være så snil å ring meg på 90825677

Da finner vi tidspunkt å ha en avtale på lørdag

 
 

Grønn stær er en sykdom som gir skade på synsnerven, og tilhørende del av synsfeltet mistes. Den vanligste årsaken er at trykket inne i øyet blir for høyt. Tap av synsfelt starter perifert. Tilstanden kan av den grunn utvikle seg ganske mye før man merker symptomer. Dersom sykdommen får utvikle seg og ikke blir behandlet medfører den til slutt blindhet. Risikofaktorer for å utvikle grønn stær er blant annet: høyt trykk i øyet, høy alder, forekomst av grønn stær i nær familie, etnisk opprinnelse (mørkhudede mer utsatt) og diabetes.

Kun en øyetrykksmåling i seg selv gir ikke tilstrekkelig informasjon for å avgjøre om du har grønn stær eller ikke. En stor del av de som er udiagnostisert med grønn stær har normalt trykk i øyet, et såkalt normaltrykksglaukom. Da blir diagnosen stilt etter vurdering av synsnerveforandringer og tap av synsfelt.

Symptomer

Mange har ingen symptomer på grønn stær før sykdommen har kommet veldig langt. Noen får øyesmerter og et hardt og ømt øye. Gråsyn i utkanten av synsfeltet er også vanlig. I noen tilfeller kan tilstanden gi regnbuesyn (man ser regnbuer rundt lyskilder), sløret syn og hodepine. 

Behandling

Hensikten med behandling er å senke trykket i øyet for å unngå videre skader på synsnerven med tilhørende tap av synsfeltet. Trykksenkende øyedråper er mye brukt i behandlingen av grønn stær. Øyelegen kan også benytte laserbehandling for å øke dreneringen av væsken inne i øyet. Det er meget viktig å avdekke grønn stær tidligst mulig, da skader på synsnerven ikke lar seg reparere. Hensikten med behandlingen er å bremse sykdomsutviklingen.

Kilde: www.nettdoktor.no

  • Månedens tilbud
  • Historie

Høst kolleksjon 2019 har kommet!!

 Høst kolleksjon har kommet!

 

 

Nye  Høst kolleksjon har kommet !! 325 nye innfatninger. Nytt i Norge , fargeskiftende innfatninger i tøffe farger. 

Nye Høst  kolleksjon fra Italia, Frankrike og Spania har kommet! Ray Ban, Emporio Armani , Armand Basi, Guy Laroche og  Morel.

Vår  tilbud: Ved kjøp av kompletbriller er det mulig å få en  lesebriller eller solbriller med avstand eller leseglaser for kun 1000 kroner

Ved kjøp av progressiv komplet briller kan du få progressive solglaser i sammen kvalitet til halv pris. 

Reserve briller (flotte modeller) med clip-on solbriller inklusiv 1.6 index avstand eller leseglaser kun 2750 nok. 

Reserve progressive briller er også mulig. Innfatninger med clip-on solbriller komplett med progressive glaser 4500 nok.

Rob Optikk har egen import. Da har vi ikke mellom forhandler. Fordel, bedre og lavere pris til kunde og eksklusive innfatninger.

Vi har lang erfaring og egen optiker butik siden 1979!

40 år Rob Optikk! 27 år i Gouda Nederland og 13 år på Ringebu!

 

Velkommen inn !!

OBS!

Rob Optikk har også billig innfatninger , innfatninger inklusiv enkelstyrke glaser uten coating for totalt 695 nok. Med billig progressive glaser uten coatinger totalt 1595 nok.

Synsundersøkelse: Hvis du vil ha synsundersøkelse uten å kjøpe kompletbriller koster synstest  595 nok.

                              Trykkmåling koster 150 nok

                              Årlig / Kontaktlinse kontroll 480 nok

                              Nytilpassing kontaktlinser  650 nok

                              Netthinnefotografering 250 nok

                              Henvisning til øyelege  200 nok

Solbriller med egen styrke nå kun kr 1300,- (avstand styrke eller lese styrke)

Solbriller med progressive glaser nå kun 3800,- nok.

Computer/Databrille nå 3800,- nok inklusiv synsprøve!

Fine barne solbriller nå kun  350 nok. klasse 3 og klasse 4 . Også mange barne solbriller med speil coating. Kjempe tøff !!!!

Nå nytt i Norge Tree spectacles innfatninger!! Super cool!! www.treespectacles.com 

Lucas de Staël  innfatninger ,i kirurgisk stål med ku-skinn,skiffer, iguana, stingray skinn www.lucasdestael.com   

Rob Optikk bruker kun høyeste kvalitet innfatninger og siste teknologi brille glaser fra Essilor!

Solbriller fra Ray Ban, Serengeti, Prego, Guy Laroche, Bamboo, Arman Basi Barcelona! 

 

Vendela kolleksjon, Ray Ban kolleksjon, Karen Simonsen kolleksjon og Lucas de Staël kolleksjon nå i butikken. 

Velkommen inn !!

Åpningstider: Mandag-Fredag fra 9.30 til 17.00

Lørdag stengt.

Hvis du liker å ha avtale på lørdag, være så snil å ring meg på 90825677

Da finner vi tidspunkt å ha en avtale på lørdag.

Vi sees! 

Med vennlig hilsen,

Rob de Jong

 

 

 

 

Historie

Rob de Jong etablerte sin optikervirksomhet I 1976, og startet egen butikk i 1979 i Gouda, Nederland. I 2006 ble butikken  solgt, og  flyttet vi til Norge. Rob Optikk ble startet på Ringebu i Gudbrandsdalen samme år. Jeg er autorisert optiker i Norge. 

Vårt sortiment består av et bredt spekter kvalitetsprodukter innen briller, solbriller og kontaktlinser. Vi importerer mye av innfatningene direkte fra egne leverandører, noe som gjør vårt utvalg helt spesielt sammenliknet med det du finner hos butikkjedene.

Rob og Amanda i butikken

Vi har gjennom 20 år spesialisert oss på ekte, håndlagde hornbriller. Brillene er spesiallaget for Rob Optikk, og ikke to briller er like. Pr. i dag har Rob Optikk landets eneste kolleksjon av hornbriller. Ønsker du en virkelig eksklusiv brille bør du vurdere horn.

Hos Rob Optikk møter du en hyggelig atmosfære og du får komplett synsundersøkelse med topp moderne utstyr. Vi tester ditt syn, øyetrykk, undersøker fremre og bakre segment og kan ta netthinnebilder ved behov. Ved mistanke om en eventuell øyesykdom sender vi direkte henvisning til øyelege.

Rob Optikk leverer alle typer forstørrende hjelpemidler og optiske spesialløsninger for arbeid, fritid og hobby.

I 2. etasje over butikken driver Amanda Graafland (min kone), ortoptisk praksis. Her kan man få profesjonell undersøkelse av blant annet skjeling, samsynsvansker, øyerelaterte hodepineplager og nedsatt syn på grunn av skjeling. Hun behandler pasienter fra 0 til 100 år. Det er kort ventetid for å få time, og hun treffes på telefon 61 28 08 72. Amanda er utdannet ved universitet I Nederland og er autoristert ortoptist i Norge.

Scroll to top