Åpningstider: Mandag-Fredag fra 9.30 til 16.30

Lørdag stengt.

Hvis du liker å ha avtale på lørdag, være så snil å ring meg på 90825677

Da finner vi tidspunkt å ha en avtale på lørdag

 
 

Diabetes retinopati er en sykdom på netthinnen forårsaket av diabetes (sukkersyke). Høye blodsukkerverdier over lengre tid kan gi skader på netthinnen. Ved diabetes retinopati får man ofte dannet nye blodkar på netthinnen. Disse nye blodkarene har ingen positiv misjon, de er skjøre og kan sprekke, noe som medfører blødninger og skader på synet. Det kan også oppså hevelse i skarpsynsområdet på netthinnen. noe som kan redusere sentralsynet.

Diabetes blir mer og mer vanlig i Norge. Av dem som har hatt type 1-diabetes i mer enn 10 år, er det ca. 70 % som har retinopati. Ved mer enn 30 års varighet vil 90–95 % ha retinopati, og av disse har ca. 30 % den mest alvorlige formen, proliferativ retinopati. Hos eldre pasienter med type 2-diabetes kan retinopati foreligge allerede når diabetes diagnostiseres. For begge typer diabetes gjelder at jo dårligere regulert pasientens diabetes er, jo større er risikoen både for at retinopati skal oppstå og for at eventuell eksisterende retinopati skal forverres. Har du diabetes er det viktig med jevnlig oppfølging av øynene hos øyelege og kontroll av blodsukkerverdier hos fastlege.

Symptomer

Utvikling av retinopati pga. diabetes skjer gjerne gradvis og behøver ikke gi svekket syn før det har gått lang tid. Flekkvist utfall i synsfeltet eller sløret syn kan oppstå. I tillegg kan diabetikere få nedsatt kontrastsyn. Det vanligste er likevel at forandringene i øynene ikke merkes.

Behandling

Behandling skjer først etter at øyekomplikasjonene har kommet. Den skal hindre ytterligere forverring og vil ikke nødvendigvis bedre synet. Allerede oppstått øyeskade kan behandles med laser, for å begrense den ugunstige virkningen som syke blodårer har på øynene. Øyekirurgi er et annet synsbevarende inngrep. I tillegg til jevnlige kontroller hos øyelege, er tett dialog med fastlege eller diabetesspesialist viktig med tanke på kontroll av blodsukkerverdier. 

Kilde: www.blindeforbundet.no, www.nettdoktor.no

  • Månedens tilbud
  • Historie

Kjempe fine briller i alle prisklasser!

Ved kjøp av briller og kontaktlinser hos Ringebu Optikk AS gir vi 5% av salget til lokale lag og foreninger i Ringebu kommune i hele 2022!

2022 kolleksjon fra Tree Spectacles Italia , Lucas de Staël Paris , Morel og Ray Ban nå i butikken.

 

Tilbud : Alle barne innfatninger komplet inklusiv glaser 1200nok.  Barnebriller Inklusiv 1,6 index glass.

 

Nye   kolleksjon 2022 har kommet !! 287 nye innfatninger. Nytt i Norge , farge skiftende innfatninger i tøffe farger. 

Nye  kolleksjon fra Italia, Frankrike og Spania har kommet! Ray Ban, Emporio Armani , Armand Basi og  Morel.

Tilbud: Ved kjøp av komplet briller er det mulig å få en  lesebriller eller solbriller med avstand eller lese glaser for kun 999 kroner

 

Reserve briller (flotte modeller) med clip-on solbriller inklusiv 1.6 index avstand eller lese glaser kun 2750 nok. 

Reserve progressive briller er også mulig. Innfatninger med clip-on solbriller komplett med progressive glaser 4500 nok.

Rob Optikk har egen import. Da har vi ikke mellom forhandler. Fordel, bedre og lavere pris til kunde og eksklusive innfatninger.

Vi har lang erfaring og egen optiker butik siden 1979!

42 år Rob Optikk! 27 år i Gouda Nederland og 15,5 år på Ringebu! Vår 2022 skal vi flytte butikken til Mølla bygning Ole Steigsgate 13.

Vinter 2021/2022 skal vi ombygge Mølla lokalet til ny optiker buttik, vi gleder os til starte med ombygning.

Spennend og veldig gledelig å få mye mer plass til uttstilling av fine innfatninger fra egen import i alle prisklasser.

 

Velkommen inn !!

OBS!

Rob Optikk har også billig innfatninger , innfatninger inklusiv enkel styrke glaser uten coating for totalt 695 nok. Med billig progressive glaser uten coatinger totalt 1595 nok.

Syns undersøkelse: Hvis du vil ha syns undersøkelse uten å kjøpe komplet briller koster synstest  500 nok.

                              Trykkmåling koster 150 nok

                              Årlig / Kontaktlinse kontroll 500 nok

                              Ny tilpassing kontaktlinser  650 nok

                              Netthinne fotografering 300 nok

                              Henvisning til øyelege  250 nok

Solbriller med egen styrke nå kun kr 1500,- (avstand styrke eller lese styrke)

Solbriller med progressive glaser nå kun 4000,- nok.

 

Fine barne solbriller nå kun  350 nok. klasse 3 og klasse 4 . Også mange barne solbriller med speil coating. Kjempe tøff !!!!

Eksklusive i Norge Tree spectacles innfatninger!! Super cool!! www.treespectacles.com 

Lucas de Staël  innfatninger ,i kirurgisk stål med ku-skinn,skiffer, iguana, stingray skinn www.lucasdestael.com   

Rob Optikk bruker kun høyeste kvalitet innfatninger og siste teknologi brille glaser fra Essilor!

Solbriller fra Ray Ban, Serengeti, Prego, Guy Laroche, Bamboo, Arman Basi Barcelona! 

 

Tree Spectacles og  Lucas de Staël  vår kolleksjon nå i butikken. 

Velkommen inn !!

Åpningstider: Mandag-Fredag fra 9.30 til 16.30

Lørdag stengt.

Hvis du liker å ha avtale på lørdag, være så snill å ring meg på 90825677

Da finner vi tidspunkt å ha en avtale på lørdag.

Vi sees! 

Med vennlig hilsen,

Rob de Jong

 

 

 

 

Historie

Rob de Jong etablerte sin optikervirksomhet I 1976, og startet egen butikk i 1979 i Gouda, Nederland. I 2006 ble butikken  solgt, og  flyttet vi til Norge. Rob Optikk ble startet på Ringebu i Gudbrandsdalen samme år. Jeg er autorisert optiker i Norge. 

Vårt sortiment består av et bredt spekter kvalitetsprodukter innen briller, solbriller og kontaktlinser. Vi importerer mye av innfatningene direkte fra egne leverandører, noe som gjør vårt utvalg helt spesielt sammenliknet med det du finner hos butikkjedene.

Rob og Amanda i butikken

Vi har gjennom 20 år spesialisert oss på ekte, håndlagde hornbriller. Brillene er spesiallaget for Rob Optikk, og ikke to briller er like. Pr. i dag har Rob Optikk landets eneste kolleksjon av hornbriller. Ønsker du en virkelig eksklusiv brille bør du vurdere horn.

Hos Rob Optikk møter du en hyggelig atmosfære og du får komplett synsundersøkelse med topp moderne utstyr. Vi tester ditt syn, øyetrykk, undersøker fremre og bakre segment og kan ta netthinnebilder ved behov. Ved mistanke om en eventuell øyesykdom sender vi direkte henvisning til øyelege.

Rob Optikk leverer alle typer forstørrende hjelpemidler og optiske spesialløsninger for arbeid, fritid og hobby.

I 2. etasje over butikken driver Amanda Graafland (min kone), ortoptisk praksis. Her kan man få profesjonell undersøkelse av blant annet skjeling, samsynsvansker, øyerelaterte hodepineplager og nedsatt syn på grunn av skjeling. Hun behandler pasienter fra 0 til 100 år. Det er kort ventetid for å få time, og hun treffes på telefon 61 28 08 72. Amanda er utdannet ved universitet I Nederland og er autoristert ortoptist i Norge.

Scroll to top