Åpningstider: Mandag-Fredag fra 9.30 til 16.30

Lørdag stengt.

Hvis du liker å ha avtale på lørdag, være så snil å ring meg på 90825677

Da finner vi tidspunkt å ha en avtale på lørdag

 
 

AMD står for Aldersbetinget Macula Degenerasjon, og er den vanligste årsaken til registrert blindhet i den vestlige verden. Ca 12% av befolkningen over 60 år lider av denne tilstanden. Selv om tilstanden på folkemunne går under navnet "forkalkning", så har tilstanden ikke noe med forkalkninger å gjøre slik vi kjenner det fra bl.a forkalkning av blodkar i hjerte og hjerne. Det finnes to hovedtyper AMD; våt og tørr. 

Den tørre AMD oppstår fordi nervecellene i macula (skarpsynsområdet) "tørker inn" og degenererer, pga eksponering for sollys, alder, arv og ukjente faktorer. De døde nervecellene kan ikke vekkes til live igjen. Det eksperimenteres med transplantasjon av nerveceller inn i øyet, men dette er på dyreforsøksstadiet- og det vil være mange år før dette blir behandling som kan gis til mennesker.

Den våte AMD består av nydannede blodårer under macula. Disse blodårene er skjøre og kan blø, i tillegg gir de lekkasje av vevsvæske ut i nervevevet. Over tid vil dette føre til at nervecellene dør og at synet blir irreversibelt svekket.

Symptom

De første svake symptomer er ofte det man kaller metamorfopsier; Man kan se rette linjer som bøyde eller skjeve, f.eks. at dørkarmer eller flaggstenger slår en bue. Det kan også være endret fargesyn, spesielt for gult og blått (en enkel hjemmetest kan åpnes her). 

Senere opplever man økende problemer med å lese. 

Tilstanden ender alltid med at man får en større eller mindre uklar flekk midt i synsfeltet 

Ved aldersbetingede degenerasjoner av netthinnen bevarer man alltid en viss grad av orienteringssyn og kan altså ferdes noenlunde fritt. De aller fleste mennesker kan derfor fortsatt klare seg selv og bli i sine egne hjem. 

Behandling

De siste årene har det skjedd en dramatisk forbedring av behandlingen ved AMD, men dessverrre er det bare den våte typen som kan behandles. Øyeavdelinger på norske sykehus tilbyr nå denne behandlingen, hvor man injiserer et medikament direkte inn i øyet. Målet er å stanse videre utvikling av blødninger og lekkasjer. Hos noen kan denne behandlingen medføre en viss forbedring av synet. For å oppnå et godt resultat er det viktig å komme raskt til behandling.

Det finnes en rekke synshjelpemidler for personer med AMD. Dette kan være spesielle lesekorreksjoner, lupebriller/lupesystem og evt lese-tv. 

Kilder: www.nettdoktor.no, www.oyesenteret.no

  • Månedens tilbud
  • Historie

Kjempe fine briller i alle prisklasser!

Ved kjøp av briller og kontaktlinser hos Ringebu Optikk AS gir vi 5% av salget til lokale lag og foreninger i Ringebu kommune i hele 2022!

2022 kolleksjon fra Tree Spectacles Italia , Lucas de Staël Paris , Morel og Ray Ban nå i butikken.

 

Tilbud : Alle barne innfatninger komplet inklusiv glaser 1200nok.  Barnebriller Inklusiv 1,6 index glass.

 

Nye   kolleksjon 2022 har kommet !! 287 nye innfatninger. Nytt i Norge , farge skiftende innfatninger i tøffe farger. 

Nye  kolleksjon fra Italia, Frankrike og Spania har kommet! Ray Ban, Emporio Armani , Armand Basi og  Morel.

Tilbud: Ved kjøp av komplet briller er det mulig å få en  lesebriller eller solbriller med avstand eller lese glaser for kun 999 kroner

 

Reserve briller (flotte modeller) med clip-on solbriller inklusiv 1.6 index avstand eller lese glaser kun 2750 nok. 

Reserve progressive briller er også mulig. Innfatninger med clip-on solbriller komplett med progressive glaser 4500 nok.

Rob Optikk har egen import. Da har vi ikke mellom forhandler. Fordel, bedre og lavere pris til kunde og eksklusive innfatninger.

Vi har lang erfaring og egen optiker butik siden 1979!

42 år Rob Optikk! 27 år i Gouda Nederland og 15,5 år på Ringebu! Vår 2022 skal vi flytte butikken til Mølla bygning Ole Steigsgate 13.

Vinter 2021/2022 skal vi ombygge Mølla lokalet til ny optiker buttik, vi gleder os til starte med ombygning.

Spennend og veldig gledelig å få mye mer plass til uttstilling av fine innfatninger fra egen import i alle prisklasser.

 

Velkommen inn !!

OBS!

Rob Optikk har også billig innfatninger , innfatninger inklusiv enkel styrke glaser uten coating for totalt 695 nok. Med billig progressive glaser uten coatinger totalt 1595 nok.

Syns undersøkelse: Hvis du vil ha syns undersøkelse uten å kjøpe komplet briller koster synstest  500 nok.

                              Trykkmåling koster 150 nok

                              Årlig / Kontaktlinse kontroll 500 nok

                              Ny tilpassing kontaktlinser  650 nok

                              Netthinne fotografering 300 nok

                              Henvisning til øyelege  250 nok

Solbriller med egen styrke nå kun kr 1500,- (avstand styrke eller lese styrke)

Solbriller med progressive glaser nå kun 4000,- nok.

 

Fine barne solbriller nå kun  350 nok. klasse 3 og klasse 4 . Også mange barne solbriller med speil coating. Kjempe tøff !!!!

Eksklusive i Norge Tree spectacles innfatninger!! Super cool!! www.treespectacles.com 

Lucas de Staël  innfatninger ,i kirurgisk stål med ku-skinn,skiffer, iguana, stingray skinn www.lucasdestael.com   

Rob Optikk bruker kun høyeste kvalitet innfatninger og siste teknologi brille glaser fra Essilor!

Solbriller fra Ray Ban, Serengeti, Prego, Guy Laroche, Bamboo, Arman Basi Barcelona! 

 

Tree Spectacles og  Lucas de Staël  vår kolleksjon nå i butikken. 

Velkommen inn !!

Åpningstider: Mandag-Fredag fra 9.30 til 16.30

Lørdag stengt.

Hvis du liker å ha avtale på lørdag, være så snill å ring meg på 90825677

Da finner vi tidspunkt å ha en avtale på lørdag.

Vi sees! 

Med vennlig hilsen,

Rob de Jong

 

 

 

 

Historie

Rob de Jong etablerte sin optikervirksomhet I 1976, og startet egen butikk i 1979 i Gouda, Nederland. I 2006 ble butikken  solgt, og  flyttet vi til Norge. Rob Optikk ble startet på Ringebu i Gudbrandsdalen samme år. Jeg er autorisert optiker i Norge. 

Vårt sortiment består av et bredt spekter kvalitetsprodukter innen briller, solbriller og kontaktlinser. Vi importerer mye av innfatningene direkte fra egne leverandører, noe som gjør vårt utvalg helt spesielt sammenliknet med det du finner hos butikkjedene.

Rob og Amanda i butikken

Vi har gjennom 20 år spesialisert oss på ekte, håndlagde hornbriller. Brillene er spesiallaget for Rob Optikk, og ikke to briller er like. Pr. i dag har Rob Optikk landets eneste kolleksjon av hornbriller. Ønsker du en virkelig eksklusiv brille bør du vurdere horn.

Hos Rob Optikk møter du en hyggelig atmosfære og du får komplett synsundersøkelse med topp moderne utstyr. Vi tester ditt syn, øyetrykk, undersøker fremre og bakre segment og kan ta netthinnebilder ved behov. Ved mistanke om en eventuell øyesykdom sender vi direkte henvisning til øyelege.

Rob Optikk leverer alle typer forstørrende hjelpemidler og optiske spesialløsninger for arbeid, fritid og hobby.

I 2. etasje over butikken driver Amanda Graafland (min kone), ortoptisk praksis. Her kan man få profesjonell undersøkelse av blant annet skjeling, samsynsvansker, øyerelaterte hodepineplager og nedsatt syn på grunn av skjeling. Hun behandler pasienter fra 0 til 100 år. Det er kort ventetid for å få time, og hun treffes på telefon 61 28 08 72. Amanda er utdannet ved universitet I Nederland og er autoristert ortoptist i Norge.

Scroll to top